Find

Rita Kersting
Foto: Dena Sher 

RITA KERSTING

Het Stedelijk maakt bekend dat Rita Kersting is toegetreden tot de Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum Amsterdam.
 
Rita Kersting (1969, Goch, Duitsland) nam  na haar studie kunstgeschiedenis in 1996 deel aan het curatorenprogramma van De Appel arts centre in Amsterdam. Vervolgens werkte zij in Museum Ludwig in Keulen en in de musea Haus Esters en Haus Lange in Krefeld. In 2001 werd Kersting benoemd tot directeur van een van de oudste en meest gerenommeerde instellingen voor hedendaag-se kunst in Duitsland, de Kunstverein für die Rheinlande und Westfalen in Düsseldorf en maakte daar, vaak in samenwerking met internationale musea, tentoonstellingen met onder meer Richard Wright, Tacita Dean, Sam Durant, Pawel Althamer en Rineke Dijkstra. Van 2008-2010 bouwde ze in opdracht van de Sparkasse Düsseldorf een verzameling van hedendaagse kunst op voor het Museum Kunst Palast.
 

Posted 19 November 2014

Share this:
|

Als zelfstandig curator werkte Kersting mee aan verschillende internationale tentoon-stellingen, scoutte ze jong talent en was zij jurylid. Sinds 2012 is Kersting werkzaam als curator hedendaagse kunst bij het Israel Museum in Jeruzalem, waar zij onder meer verantwoordelijk is voor de uitbreiding van de verzameling hedendaagse kunst. Hiervoor verwierf zij o.a. werken van Francis Alÿs, Alina Szapocznikow, Petrit Halilaj, Omer Fast, Cyprien Gaillard, Danh Vo en Camille Henrot.
 
Alexander Ribbink, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Rita Kersting is een aanwinst voor de Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum. Zij is vertrouwd met het Amsterdam-se culturele leven, gezien haar opleiding bij De Appel, en ze kent ook het Stedelijk goed. Door haar werkervaring in Duitsland en haar internationale betrokkenheid bij aankoopcommis-sies, fondsenwerving en het mecenaat is zij een belangrijke stem in de Raad als het gaat over hoe museale instellingen gerund kunnen worden. Zij beschikt over een uitgebreid en waardevol netwerk in de internationale kunstwereld en heeft vele contacten met curatoren, galeristen en verzamelaars.“
 
Rita Kersting: “Twintig jaar geleden begon ik mijn museale loopbaan als stagiaire in het Stedelijk, en nu verheug ik me er op de ervaring en kennis die ik inmiddels heb te kunnen inzetten voor het museum. Het Stedelijk is een van de boeiendste en rijkste plekken voor moderne en hedendaagse kunst ter wereld en ik verwacht dat dit in de komende jaren door de uitbreiding van het gebouw en vooral door de nieuwe directie nog meer duidelijk zal worden. Ik wil hieraan graag een bijdrage leveren.“
 
De Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum bestaat per november 2014 uit:
Cees de Bruin
Madeline de Cock Buning
Rob Defares
Guusje ter Horst
Rita Kersting
Prins Constantijn van Oranje
Alexander Ribbink (voorzitter)
Willem de Rooij.
 
www.stedelijk.nl

article
article
Copyright © 2013-2019  Glass is more!        Copyright, privacy, disclaimer