Find

Directeur Saskia Bak en Kees Tromp

KEES TROMP

fries museum benoemt kinderdirecteur
 
Kees Tromp is de nieuwe kinderdirecteur van het Fries Museum. Woensdagmiddag 12 februari droeg directeur Saskia Bak tijdens een feestelijke ceremonie een aantal taken aan hem over. Kees is de eerste kinderdirecteur van het nieuwe museum in Leeuwarden.

Posted 13 February 2014

Share this:
|

Kees is 11 jaar, zit in groep 8 van OBS de Wynwizer, woont in de Leeuwarder wijk Zuiderburen en staat gedurende een jaar het Fries Museum met raad en daad bij. Zo komt hij bijvoorbeeld met ideeën over kinderactiviteiten en geeft hij rondleidingen waarin hij vertelt over zijn favoriete museumstukken. Ook denkt hij mee over onderwijsprogramma’s en test deze met zijn klas. Kees vindt het wel een beetje spannend om kinderdirecteur te worden, maar vooral een uitdaging: “Ik ga proberen om het museum nóg aantrekkelijker te maken voor kinderen.” En daar is het Fries Museum hem nu al dankbaar voor!
 
In het openingsweekend van het nieuwe museum maakte directeur Saskia Bak een praatje met Kees en zijn familie. Hij vertelde dat hij erg van kunst en geschiedenis houdt. Het mooie aan musea vindt hij “de oude verhalen en voorwerpen. Het is interessant om te weten hoe het allemaal begon.” Zo kwam het idee om kinderdirecteur te worden spontaan ter sprake. Na een korte mailwisseling, een aantal afspraken in het Fries Museum en samen hardop nadenken over wat een kinderdirecteur allemaal kan doen, is het nu zover: Saskia en Kees zijn echte collega’s!
 
Onder luid gejuich van zijn klasgenoten, juf en familie, museumpersoneel, pers en andere aanwezigen overhandigde de directeur een doos met taken aan Kees. “Ik heb de doos bewust niet helemaal vol gedaan,” zei Saskia Bak, “zo is er voor jou nog genoeg ruimte om hem te vullen.” En dat is een schone taak.
 
Fries Museum
Wilhelminaplein 92
NL-8911 BS Leeuwarden
+31 (0)58-2555500
info@friesmuseum.nl
www.friesmuseum.nl

article
article
Copyright © 2013-2019  Glass is more!        Copyright, privacy, disclaimer