Find

Deidre Carasso

DEIRDRE CARASSO

-nieuwe directeur Stedelijk Museum Schiedam

Deirdre Carasso wordt per 8 mei a.s. de nieuwe directeur van het Stedelijk Museum Schiedam. Zij volgt de per 1 februari jl. vertrokken Diana Wind op.
 
Carasso (1970) is kunsthistoricus en werkt sinds 2006 in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Momenteel is zij daar hoofd relaties en filantropie en lid van het managementteam. Daarvoor was zij hoofd educatie en publieksbegeleiding in dit museum.

Posted 3 March 2016

Share this:
|

De voorzitter van de Raad van Toezicht, Pascal Visée, zegt dat de Raad met overtuiging en enthousiasme Carasso benoemt. “Carasso heeft veel ervaring in de culturele sector, kan enthousiasmeren voor kunst en geschiedenis. Zij heeft laten zien goed te kunnen samenwerken en beschikt over een zakelijk talent. Wij hebben er vertrouwen in dat met haar benoeming het Stedelijk Museum Schiedam een frisse en ondernemende toekomst tegemoet gaat, voortbouwend op het verleden en in nauwe samenwerking met de stad.” Visée vervolgt: “Diana Wind danken wij voor haar grote bijdrage aan de ontwikkeling van het Stedelijk Museum Schiedam tot een gerenommeerd museum voor Nederlandse kunst vanaf 1945 met nationale en internationale uitstraling.”
 
Deirdre Carasso: “Het Stedelijk Museum Schiedam is een plek van verbeelding in een stad waar verleden en heden naast elkaar tastbaar zijn. Het museum is al decennia geliefd en gekend, het is mijn ambitie om nog meer mensen – uit de stad, de regio en heel Nederland - te laten genieten van de prachtige collectie en tentoonstellingen over Nederlandse kunst na 1945 en de geschiedenis van Schiedam. Zowel in de stad als in het museum is de sterke wil aanwezig om een nieuwe toekomst voor het Stedelijk Museum Schiedam vorm te geven. Ik ga de samenwerking met de stad en haar inwoners graag aan.”
 
In het Stedelijk Museum Schiedam is op dit moment de tentoonstelling Het ABC van de Collectie te zien, die afgelopen zaterdag onder grote belangstelling opende. Deze tentoonstelling geeft een beeld van actuele ontwikkelingen in de Nederlandse kunst na 1945 en laat zien dat de waardevolle collectie van het Stedelijk Museum Schiedam bijeen is gebracht dankzij de generositeit van velen.
Zie de Agenda>

STEDELIJK MUSEUM SCHIEDAM
Hoogstraat 112
Schiedam, 3111 HL, the Netherlands
http://stedelijkmuseumschiedam.nl

article
article
Copyright © 2013-2019  Glass is more!        Copyright, privacy, disclaimer