Find

Symposium Top Gemaakt, 2 oktober 2014, TextielMuseum Tilburg
Foto: Fenestra Ateliers

SYMPOSIUM TOP GEMAAKT

TOP GEMAAKT
Op 2, 3 en 4 oktober 2014 is de feestelijke lancering van het platform van werkplaatsen voor kunstenaars en ontwerpers (in welke discipline dan ook) in Nederland en Vlaanderen. Het ‘maken’ staat volop in de belangstelling, van 3d-printen en biozeefdruk tot hackathon. Terwijl kunstenaars en ontwerpers nieuwe concepten van maken verkennen, ontwikkelen werkplaatsen faciliteiten en expertise voor experiment en productie. Werkplaatsen creëren verbindingen tussen kunst en vormgeving, tussen traditionele en nieuwe technieken, tussen makers en opdrachtgevers uit wetenschap en bedrijfsleven. Met onvermoede toepassingen als resultaat.

Posted 30 September 2014

Share this:
|

Wat is de maatschappelijke relevantie van werkplaatsen?
Zijn poëzie en experiment voorwaarden voor productinnovatie?
Hoe worden traditionele en nieuwe vaardigheden en kennis gedeeld?
Langs deze lijnen belicht Top Gemaakt het aanbod van werkplaatsen in Nederland en Vlaanderen in al hun diversiteit, in een meerdaags programma van lezingen, ‘best practices’, workshops en werkgroepen.

voor wie?
Kunstenaars, ontwerpers, architecten en iedereen die zich bezig houdt met beeldende kunst, design, architectuur in cultuurbeleid, vakonderwijs, overheid en fondsen. Ook maatschappelijke organisaties en bedrijven zijn welkom die nieuwsgierig zijn naar wat een werkplaats kan betekenen met betrekking tot het ontwikkelen van prototypes en innovatieve werkprocessen.

door wie?
Top Gemaakt is georganiseerd door de werkplaatsen Amsterdams Grafisch Atelier, Sundaymorning@ekwc, Beeldenstorm en Frans Masereel Centrum in samenwerking met DutchCulture|TransArtists, het Textielmuseum en het netwerk van 28 werkplaatsen in Nederland en Vlaanderen.

wie komen er spreken?
Dick Rijken, die vertelt over Frame Creation en over geluid en gehandicapten, Koen Brams, onderzoeker en publicist, Cornel Bierens, maker en schrijver, James Bustard (UK) die zowel een glaswerkplaats, een kunstacademie en een Glasmuseum onder een dak heeft, workshop bakken en praatjes door Peik Suyling (Young Designers), TOP twijnen in het Textiellab, stencilen met Extrapool, Hackaton met De Waag, strategisch werken met Stefan Knoch (DU), de zeepkist voor projecten i.o. en nog veel meer.

locatie
2 oktober: Fontys Hogeschool / Textielmuseum, Tilburg
3 oktober: Textiel museum, Tilburg
4 oktober: Open Werkplaatsen Dag in Nederland en Vlaanderen
aanmelden
Toegang twee dagen: € 75,- / € 45,- voor studenten
Toegang een dag: € 50,- / € 25,- voor studenten
De toegangsprijzen zijn inclusief koffie / thee / lunch en deelname aan de workshops. In geval van deelname graag een e-mail sturen naar: Topgemaakt@ekwc.nl
 
open werkplaatsen dag
De werkplaatsen organiseren op 4 oktober door het gehele land een Open Werkplaatsen Dag. Neem een kijkje op de werkvloer! Er worden rondleidingen gegeven en workshops (afhankelijk van de werkplaats). De toegang is gratis.

www.topgemaakt.nl

Click here to download the file "programmaTopgemaakt24.pdf".
article
article
Copyright © 2013-2019  Glass is more!        Copyright, privacy, disclaimer