Find

Erbarme dich um meiner Zaehren willen, Xandra Paijmans-Bremers (NL) Foto  Paul Niessen

OVENGEVORMD GLAS 2014

Ovengevormd Glas
7-8-9-14-15/6/2014

In Joure vindt op 7, 8, 9, (Pinksterdagen), 14 én 15 juni vindt weer de bijzondere expositie van sculpturaal glaswerk plaats. Tijdens deze dagen is werk te zien van 60 kunstenaars uit binnen- en buitenland.
 
Na in 2012 uit het niets te zijn begonnen met toen al meer dan 1000 bezoekers, bleek in 2013 deze tentoonstelling al een begrip te zijn onder glaskunstliefhebbers: er werden niet minder dan 40 werken verkocht. De organisatie hoopt dit jaar het bezoekersaantal van 2100 bezoekers van vorig jaar te overtreffen. 

Posted 24 May 2014

Share this:
|

Anda Munkevica: Split2
Credit: the artist

Simpele schalen, kommen en vazen zult u niet aantreffen. Er staat uitsluitend sculpturaal werk, zowel figuratief als abstract, dat door middel van vormen in ovens werd gemaakt. Deze techniek is enigszins vergelijkbaar met het gieten van bronzen beelden. Het resultaat is afhankelijk van het materiaal waarvan de mal wordt gemaakt (zand, gips, keramiek), maar ook van hoe lang en hoe warm het glas wordt opgewarmd om te smelten. Omdat elke glaskunstenaar ook nog eens een eigen stijl heeft, is er een grote verscheidenheid aan sculpturen.
 
Op de website www.ovengevormdglas.nl kunt u een indruk krijgen van wat voorgaande jaren te zien was én wat in juni te zien zal zijn.
 
De curator van de expositie, Steef Hendriks, legt de lat hoog. “Ik wil, in de breedste zin van het woord glaskunst, laten zien dat met ovenvormtechnieken gemaakt kan worden: van relatief klein en eenvoudig tot levensgroot. Alles met veel vakmanschap vervaardigd en vaak nog niet eerder te zien geweest in Nederland”.
 
Indien u nog aanvullende informatie wenst over de expositie “Ovengevormd Glas” kunt u via onderstaand emailadres contact opnemen met Steef Hendriks.
Openingstijden: 11.00-17.00 uur
Locatie: Marconiweg 9-13 te Joure
Toegang: € 7,-
Catalogus: € 6,-

Meer informatie:
Stichting Ovengevormd Glas
Jetze Veldstraweg 37
NL-8513 CK Ouwsterhaule
+31 (0)513 – 851732
info@ovengevormdglas.nl
www.ovengevormdglas.nl 

article
article
Copyright © 2013-2019  Glass is more!        Copyright, privacy, disclaimer