Find

Marc Mulders schildert het glas voor de vensters van het Abbe Mausoleum

NIEUWE RAMEN VOOR HET ABBE MAUSOLEUM IN EINDHOVEN

Marc Mulders werkt samen voor realisatie van zijn glaskunst met GBB
 
Marc Mulders (1958) is Nederlands schilder, aquarellist, fotograaf en glazenier. Hij is vooral bekend van zijn olieverfschilderijen waarin hij de loop van de natuur volgt. Hij vervaardigde o.a. glas-in-lood-ramen voor de Nieuwe Kerk (Amsterdam) en voor de Sint Jan in Den Bosch. Zijn werk is opgenomen in collecties van 18 Nederlandse musea.
In ruim 15 jaar tijd is er een scala aan kunstwerken in glas vervaardigd door de samenwerking tussen Marc Mulders en GBB. Een groot deel van deze producties in glas-in-lood en glasobjecten kunt u bekijken op de site www.marcmulders.com

Posted 17 March 2014

Share this:
|

In januari 2014 heeft GlasbewerkingsBedrijf Brabant het werk Sterrenhemel van kunstenaar Marc Mulders geplaatst, bestaande uit vier ramen voor de Grafkapel van de Familie Van Abbe uit Eindhoven, van het gelijknamige Van Abbemuseum. 

Deatil Koorsluiting links
Credit: GBB

Het mausoleum is gebouwd door architect Kropholler, in 1940 en is een Rijksmonument. De familie heeft het Mausoleum onlangs laten restaurenen en Marc Mulders is gevraagd de ramen te voorzien van moderne glaskunst.

In het glasatelier van GBB werkte Marc samen met de ambachtslieden aan de realisatie van de vensters. Marc Mulders heeft in de afgelopen twaalf jaar veel ervaring opgedaan met het vervaardigen van in eerste instantie glas-in-lood ramen. Gedurende al die jaren heeft hij zich meerdere technieken eigen gemaakt.

Marc Mulders: Koorsluiting links
Credit: GBB

Marc Mulders: Koorsluiting rechts
Credit: GBB

Marc Mulders: rechter venster
Credit: GBB

Bij de wens van de familie om de ramen door Marc Mulders te laten vervaardigen, heeft hij gebruik gemaakt van verschillende glas-technieken waaronder het brandschilderen met voornamelijk emails, het zandstralen en het appliqueren of verlijmen van glas.

De ramen zijn door GBB op museale wijze aan de binnenzijde geplaatst met toepassing van een beschermende beglazing aan de buitenzijde in de oorspronkelijke raamsponning
 
http://www.gbb.nl/nl/nieuws

Van Abbe Mausoleum

article
article
Copyright © 2013-2019  Glass is more!        Copyright, privacy, disclaimer