Find

Artist impression nieuwe entree Van Gogh Museum aan Museumplein

BOUW NIEUW ENTREEGEBOUW VAN GOGH MUSEUM AAN MUSEUMPLEIN IN VOORJAAR VAN START

De bouw van de nieuwe entree van het Van Gogh Museum aan de kant van het Museumplein is in volle voorbereiding. Na akkoord van de Raad van Toezicht van het Van Gogh Museum zijn de benodigde bouwvergunningen aangevraagd en na toekenning van de vergunning gaat de bouw binnenkort van start.
Directeur Axel Rüger: “De nieuwe entree is een langgekoesterde wens. Een nieuwe toegang en groter servicegebied stelt ons in staat om meer bezoekers goed te ontvangen. Ook sluiten we beter aan bij de andere culturele instellingen die hun entree aan het Museumplein hebben.” Het museum financiert dit bouwproject grotendeels zelf. Van het totale bouwbedrag van € 17 miljoen is nu ruim € 10 miljoen binnen dankzij eigen financiële middelen en steun van onder meer de BankGiro Loterij, Stadsdeel Zuid, Yanmar, het Elise Mathilde Fonds en diverse stichtingen en particulieren. Rüger: “De werving van de overige € 7 miljoen blijft topprioriteit, daar gaan we onverminderd mee door. Daar heb ik ook alle vertrouwen in, want we zien dat het Van Gogh Museum en nieuwe entreegebouw grote aantrekkingskracht hebben op (potentiële) steungevers. Ik ben blij met het besluit van de Raad van Toezicht waardoor we kunnen starten.” De bouw van de nieuwe entree wordt gerealiseerd door de Rijksgebouwendienst, de eigenaar van het museumgebouw.

Posted 12 March 2014

Share this:
|

Verrassend ontwerp met veel functionaliteiten
Het schetsontwerp van het open en transparante glazen entreegebouw komt van Kisho Kurokawa Architect and Associates, het bureau van de overleden Japanse architect Kisho Kurokawa die ook verantwoordelijk was voor het ontwerp van de tentoonstellingsvleugel die in 1999 werd geopend. De verdere uitwerking van dit ontwerp door Hans van Heeswijk architecten toont hoe deze vleugel en de nieuwe entree een verrassend nieuw geheel vormen.
De nieuwe entree biedt veel voordelen. Zo sluit het Van Gogh Museum met de nieuwe entree optimaal aan bij de andere twee musea aan het Museumplein, want zowel het Stedelijk Museum als Rijksmuseum hebben de ingang verplaatst naar het Museumplein. Door het nieuwe servicegebied worden het Rietveldgebouw en de Kurokawavleugel beter ontsloten. De extra 800 vierkante meter verbetert de bezoekersstroom en biedt meer ruimte voor een goede ontvangst en service aan bezoekers, waardoor het museum beter uitgerust is voor een groeiend aantal bezoekers in de toekomst. Bovendien zijn er meer mogelijkheden voor het organiseren van grotere bijeenkomsten en ontvangsten.
 
Tijdens hele verbouwing open voor publiek
Naar verwachting wordt het entreegebouw zomer 2015 opgeleverd. Het Van Gogh Museum blijft gedurende de hele verbouwing open voor publiek.
De vaste collectie is het hele jaar te bezoeken in het Rietveldgebouw, waar ook de tentoonstelling Félix Vallotton. Het vuur onder het ijs vanaf 14 februari tot en met 1 juni 2014 te zien is.
 
Van Gogh Museum
Paulus Potterstraat 7
NL-1071 CX Amsterdam
+31 (0)20-5705200
info@vangoghmuseum.nl
http://www.vangoghmuseum.nl

Artist impression nieuwe entree Van Gogh Museum aan Museumplein

Artist impression nieuwe entree Van Gogh Museum aan Museumplein

Artist impression nieuwe entree Van Gogh Museum aan Museumplein

article
article
Copyright © 2013-2019  Glass is more!        Copyright, privacy, disclaimer