Find

DAG VAN DE AMBACHTEN 2014

DAG VAN DE AMBACHTEN 2014
23.03.2014

Dit evenement moet de ambachtelijke beroepen in België promoten en opwaarderen. Het geeft de bezoekers de kans om een originele zondag met het gezin door te brengen die bestaat uit een bezoek aan creatieve ateliers, demonstraties en ook allerlei proeverijen!

Posted 9 January 2014

Share this:
|

HET WOORDJE VAN DE MINISTER
“Beste ambachtsvrouw, beste ambachtsman,
 
Op 23 maart 2014 vindt al de 8ste editie van de Dag van de Ambachten plaats. Deze heeft al een hele weg afgelegd sinds de eerste editie in 2006! Uit mijn wil om handwerk, het werk rond het mooie en het goede in de verf te zetten, is, in samenwerking met de Federale Overheidsdienst Economie, een fantastisch avontuur ontstaan waarvan het succes blijft groeien. Vorig jaar gooiden immers 573 ambachtslieden de deuren open voor de bezoekers die van deze dag gebruik wilden maken om hun creaties te ontdekken!
 
De Dag van de Ambachten, een uniek en volledig gratis evenement georganiseerd in heel het land, geeft u de gelegenheid om uw kennis te tonen. Daarnaast kan het grote publiek u ontmoeten, u die van de beheersing van uw handen een zo bijzondere kunst hebt gemaakt. Ik verheug me om het voortbestaan van dit evenement, intussen een echte referentie in de sector.
 
Met meer dan 271.000 ondernemingen en meer dan 300.000 personen actief in dit gebied, diversifiëren de ambachten zich meer en meer, gaande van etenswaren tot de bewerking van steen of hout, van brandschilderkunst tot metaalbewerking.
 
De ambachtssector barst van het talent, van personen voor wie passie aanstekelijk is.
 
Ik wens u een schitterende Dag van de Ambachten 2014!”
Sabine Laruelle
Federaal minister van KMO’s en Zelfstandigen
 
Er komen meer dan 50 beroepen voor het voetlicht. Ze zijn traditioneel origineel, vergeten, gastronomisch, creatief of ongewoon… maar allemaal even boeiend. De chocolademaker, de glazenier, de houtbewerker, de vioolbouwer, de beeldhouwer, de stilist, de juweelontwerper… ontdek het goud dat ze in hun handen hebben tijdens een bezoek aan hun atelier.
De Dag van de Ambachten is een nationaal evenement dat sinds 2006 georganiseerd wordt en dat jaar na jaar meer succes kent. Tijdens de vorige editie gingen niet minder dan 76.000 bezoekers op verkenning bij 600 ambachtslieden.

Inschrijven tot 21 februari 2014
http://www.dagvandeambachten.be

article
article
Copyright © 2013-2019  Glass is more!        Copyright, privacy, disclaimer