Find

MARJAN VAN AUBEL
The Energy Collection, 2012
in collaboration with Michael Graetzel lab at Ecole Polytechnic Federale Lausanne, Switzerland, Solaronix Lausanne, Switzerland, EPFL+ECAL Lab and with Imperial College London
Photo: Wai Ming Ng

NEW MATERIAL AWARD GELANCEERD

Half December werd de New Material Award gelanceerd, een prijs gericht op materiaalinnovatie door ontwerpers en kunstenaars. De New Material Award is de opvolger van de DOEN | Materiaalprijs en bestaat uit twee prijzen: een geldprijs van 15.000 euro en een prijs in de vorm van een Fellowship bij Het Nieuwe Instituut. De New Material Award is een samenwerking tussen Het Nieuwe Instituut, Stichting DOEN en het Materiaalfonds voor Beeldende Kunst en Vormgeving.

Posted 25 December 2013

Share this:
|

NIEUWE NAAM, NIEUWE PARTNER, EXTRA PRIJS
De New Material Award is de opvolger van de DOEN | Materiaalprijs, die in 2009 door Stichting DOEN en het Materiaalfonds in het leven is geroepen om kunstenaars en vormgevers uit te dagen met nieuwe en duurzame materialen en technieken de ontwerpen van de toekomst te presenteren. Na vier succesvolle edities werd in 2013 een selectie van vier jaar DOEN | Materiaalprijs getoond tijdens Dutch Design Week. De prijs krijgt nu een vervolg met een nieuwe partner; Het Nieuwe Instituut, een nieuwe naam; New Material Award en een extra prijs; de Fellowship van Het Nieuwe Instituut.

Het Nieuwe Instituut, het Materiaalfonds en DOEN zien een belangrijke rol voor kunstenaars en ontwerpers weggelegd bij het creëren van een duurzame samenleving. De New Material Award viert de innovatieve kracht van creativiteit binnen diverse design- en kunstdisciplines op het gebied van duurzaamheid, materiaalontwikkeling en -toepassing. De inschrijving opent in februari 2014 en begin november 2014 wordt in Het Nieuwe Instituut een New Material Award tentoonstelling met genomineerden georganiseerd en worden de winnaars bekendgemaakt.

TWEE PRIJZEN
De New Material Award 2014 bestaat uit een prijs van 15.000 euro en een prijs in de vorm van de Fellowship Materialen met een gelijkwaardige omvang, deels in natura – in de vorm van ondersteuning van het onderzoek en samenwerking met Het Nieuwe Instituut – en deels in geld: een bedrag van 5.000 euro.
 
LANCERING 18 DECEMBER
Woensdag 18 december, vond in het Nieuwe Instituut de lancering van de New Material Award plaats, met een programma met onder andere eerdere winnaars van de DOEN | Materiaalprijs. Tjeerd Veenhoven, Maarten Kolk en Guus Kusters, en Marjan van Aubel vertellen over hun onderzoek en de fase na het winnen van de prijs. De bijeenkomst is onderdeel van de Biodesign tentoonstelling, 26/9/2013-26/2/2014, 
waarin ook werk van Lieske Schreuder, Studio Formafantasma en drie andere genomineerden van de DOEN | Materiaalprijs is opgenomen. 
http://www.hetnieuweinstituut.nl/new-material-award

article
article
Copyright © 2013-2019  Glass is more!        Copyright, privacy, disclaimer