Find

Volvo en Studio Job; Dutch Design meets Scandinavian Design

VOLVO DESIGN CHALLENGE

Posted 4 November 2013

Share this:
|

Volvo en Studio Job; Dutch Design meets Scandinavian Design
27-9-2013

Het spraakmakende designduo Studio Job en Volvo Cars Nederland werken aan een design statement. Tijdens de Woonbeurs (1-6 oktober in de Amsterdam RAI) gaat hun samenwerking officieel van start. Studio Job ontwierp speciaal voor Volvo verschillende graphics. Nieuwsgierig? Op Volvo’s stand worden deze voor het eerst aan het grote publiek getoond. Studio Job zal daarnaast een drietal unieke objecten ontwerpen geïnspireerd door de Volvo XC60.

Design Moves Us
Volvo Cars Nederland, importeur van het Zweedse automerk Volvo en het spraakmakende designduo Studio Job, gaan samenwerken. Het wereldberoemde Studio Job maakt in het komende jaar een collectie sculpturen, geïnspireerd op de Volvo XC60. In april 2014 presenteert men, tijdens een expositie, het resultaat van deze bijzondere samenwerking.

“Studio Job staat bekend om hun vaak controversiële ontwerpen, ”aldus Arthur van Es (Marketing Director Volvo Cars Nederland). “ Dat geldt ook voor Volvo, als enige automerk met Scandinavisch design in het DNA vallen wij ook op. We zijn erg benieuwd naar het resultaat. Het Design project is een nieuwe manier voor ons om ons als merk te onderscheiden van andere automerken. We streven ernaar om in de toekomst Volvo en design onlosmakelijk met elkaar te verbinden.”
Onder de noemer Design Moves Us presenteert Volvo zich op de Woonbeurs. Tevens zal Volvo de komende periode toonaangevende designbeurzen en evenementen aandoen.

Volvo, Swedish Luxury
Volvo Cars produceert auto’s die ontworpen zijn vanuit het gevoel van Swedish luxury. Als enige Zweedse premium automerk heeft Volvo het unieke Scandinavische design in haar DNA. Het is een sterk op de natuur geïnspireerde stijl die vooral ook de hedendaagse designbewuste consument aanspreekt. Met de onlangs onthulde Volvo Concept Coupé toonde Volvo al de voorliefde voor opvallende en uitgesproken design keuzes.

Studio JOB
Studio Job is in 2000 opgericht door Job en Nynke Smeets, beiden afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven. Studio Job heeft ‘decorative art’ opnieuw gedefinieerd voor de hedendaagse tijd. De samenwerking tussen Job en Nynke heeft vanaf het eerste begin geresulteerd in hoogst expressieve werken, die meestal als unica, maar ook in gelimiteerde oplage geproduceerd worden. Werk van Studio Job wordt gretig verzameld, zowel in de private als in de publieke sector. Het werk van Studio Job pas perfect binnen de context van hedendaagse collecties en musea. Studio Job heeft solotentoonstellingen gehad in New York, Tokio, Los Angeles, Parijs, Londen, Milaan, Genève, Miami en Basel. Het werk is opgenomen in meer dan 40 museale collecties wereldwijd. Studio Job is wereldwijd al verschillende keren onderscheiden als Beste Ontwerpers.

Woonbeurs
Op de Woonbeurs worden unieke graphics onthuld, speciaal door Studio Job voor Volvo ontworpen. Er is een stijl ontwikkeld geïnspireerd op onder andere de Scandinavische Mythologie met zijn monsters en goden, Wickie de Viking helmen, Zweedse cultuur en sporen van autobanden. Dit alles uitgewerkt in symbolen aangevuld met de iconografie van Studio Job. Tevens wordt op de stand een film geprojecteerd over de synergie tussen Volvo, design en Studio Job.
Deze bijzondere stand, met daarin verschillende Studio Job accenten, zal de komende periode diverse toonaangevende designbeurzen en evenementen aandoen.

Volvo Design Challenge
Met haar Design Challenge daagt Volvo studenten uit om een item te ontwerpen geïnspireerd op de Volvo XC60. Vanzelfsprekend zal Studio Job deelnemen in de jury. De top tien van belangrijkste ontwerpen worden, gelijktijdig met de Objecten die Studio Job voor Volvo maakt, geëxposeerd in een toonaangevend Nederlands museum. Daarnaast ontvangt het winnende designtalent een prijs van €5.000.

De inschrijving voor de Volvo Design Challenge is open voor alle deelnemende Design- en kunstacademies of universiteiten in Nederland; vanaf 1 november 2013 tot 14 februari 2014. > http://www.volvocarsdesign.nl

article
article
Copyright © 2013-2019  Glass is more!        Copyright, privacy, disclaimer