Find

Beeldenstorm

BEELDENSTORM

Posted 4 July 2013

Share this:
|

Beeldenstorm Eindhoven

Beeldenstorm is een facilitaire werkplaats waar kunstenaars, vormgevers en studenten onderzoek kunnen doen naar toepassingsmogelijkheden van metaal en kunststoffen. De werkplaats beschikt over een goed geoutilleerde gieterij waar brons, aluminium en andere metalen gegoten kunnen worden. Daarnaast zijn er de nodige faciliteiten voor het verwerken van diverse kunststoffen.

Beeldenstorm verzorgt in samenwerking met diverse onderwijsinstellingen met regelmaat workshops voor studenten. In overleg met de instelling kunnen programma’s op maat worden ontwikkeld.

Beeldenstorm organiseert met regelmaat projecten. In 2013 gaat “Adding Value” van start, een samenwerkingsproject met Sundaymorning@ekwc en het Nationaal Glasmuseum/ de Glasblazerij Leerdam. Het ontwerperscollectief Dutch Invertuals is uitgenodigd om de werkplaatsen in al hun mogelijkheden in te zetten bij de ontwikkeling van innovatieve ontwerpen.

Beeldenstorm zal zich daar profileren binnen een netwerk van landelijke werkplaatsen. Het streven is te komen tot samenwerking en kennisuitwisseling.
Beeldenstorm is actief in de landelijke Stichting Platform Werkplaatsen. Deze stelt zich o.m. tot doel zichtbaarheid te creëren voor het belang en de positie van werkplaatsen, binnen en buiten het culturele veld.

Werkplaatsen kunnen het scharnierpunt zijn tussen creatieve makers en bedrijfsmatige productie. Werkplaatsen bieden mogelijkheden tot experiment en onderzoek, faciliteiten die zelfstandige makers bedrijven (m.n. MKB) niet in huis hebben. De werkplaatsen bieden mogelijkheden tot het ontwikkelen van prototypes en maken verbindingen tussen makers en producent mogelijk.
Werkplaatsen bieden de mogelijkheden voor zowel makers als bedrijven om kennis in te brengen, te delen en op te halen.

See The Glass Heap Challenge NL/2014>
Workshop Body (p) art>

Kunstenaarswerkplaats Beeldenstorm
Nachtegaallaan 15
gebouw 3
NL-5613 CM Eindhoven
telefoon & fax +31 (0)40 - 2435076
contact@beeldenstorm.org
www.beeldenstorm.org

Beeldenstorm: werkplaats gieterij voor brons, aluminium en andere metalen

Beeldenstorm atelier voor kunsstoffen

Beeldenstorm, toekomstig gebouw NRE, centrum Eindhoven

Beeldenstorm: Tim Breukers

Beeldenstorm: Onno Poisz

Beeldenstorm: Lara de Greef

article
article
Copyright © 2013-2019  Glass is more!        Copyright, privacy, disclaimer