Find

Vetrotech Fire, Paris, Beaugrenelle, Architect Valode et Pistre_Photographer K. Khalfi

PYROSWISS SBS-beglazing verbeterd

Glasspecialist Vetrotech Saint-Gobain heeft PYROSWISS SBS (Smoke Barrier System)-beglazing nog verder verbeterd. De brand- en rookwerende beglazing is nu ook beschikbaar in grotere formaten (tot 2.500 mm breed x 1.800 mm hoog) en kan sneller en dus kosten technisch efficiënter geïnstalleerd worden via een bijbehorend ophangsysteem op slechts twee posities.

Posted 10 May 2017

Share this:
|

Daarnaast is er een extra beveiligingsoptie mogelijk die ervoor zorgt dat het glas niet direct naar beneden valt, mocht het breken. Zo voorkomt het letsel. De beglazing is uitvoerig getest in het testlaboratorium van Efectis France. Pyroswiss kan zowel binnen als buiten worden toegepast en wordt vaak in winkelcentra, stations en ziekenhuizen verwerkt om rookverspreiding in vluchtwegen te voorkomen. Het biedt rook, toxische gassen en ook brand weerstand conform de EN 12101-1; de Europese regelgeving voor beperking van rook in grotere brandcompartimenten tot wel meer dan 120 minuten zodat een veilige vluchtweg gegarandeerd blijft.

PYROSWISS SBS is verkrijgbaar in twee classificaties; DH 30 voor 30 min op 1000 C en DH 120 voor 60 min op 600 C met in totaal vier productmogelijkheden; DH 30, DH 30 SAFE, D 120 en D 120 SAFE en in twee ophangsystemen Eco of Design. De ophangsystemen zijn onderdeel van het testrapport waardoor het glas ook specifiek herkenbaar gestempeld wordt als Pyroswiss SBS.
 
Over Vetrotech Saint-Gobain Benelux
Vetrotech Saint-Gobain Benelux biedt multifunctionele, gespecialiseerde glasoplossingen voor veilige, beveiligde en comfortabele gebouwen en maritieme toepassingen. Het bedrijf is specialist op het gebied van innovatie, productie en distributie van brandwerend glas (FIRE), beveiligingsglas (PROTECT) en meekleurend glas voor gebouwen (SageGlass®). Vetrotech maakt deel uit van de internationale Saint-Gobain-groep, wereldwijd leider op de markt van duurzaam wonen en bouwen. Vetrotech is opgericht in 1980 en telt in de Benelux zo’n 25 medewerkers. Internationaal werken er zo’n 840 mensen bij Vetrotech verdeeld over acht productiebedrijven en verschillende verkoopkantoren, met activiteiten in 55 landen. Kijk voor meer informatie op www.vetrotech.nl

Over Saint-Gobain
Saint-Gobain is wereldwijd marktleider op het gebied van duurzaam wonen en bouwen. Het bedrijf is sterk in productie en distributie van innovatieve materialen (waaronder vlakglasproducten en slijpmiddelen) en bouw- en constructiematerialen (onder andere glaswol en stalen pijpen). In 2015 bestond Saint-Gobain 350 jaar. 350 redenen en jaren ervaring en knowhow om niet alleen nu, maar ook in de toekomst innovatief en duurzaam voorop te lopen. De omzet bedroeg in 2015 43 miljard. Saint-Gobain is actief in 65 landen. Er werken meer dan 170.000 mensen.
 
Kijk voor meer informatie op www.saint-gobain.com
 
Vetrotech Saint-Gobain Benelux
+31 (0)495 57 44 35
Vetrotech.benelux@saint-gobain.com
www.vetrotech.nl
 

Click here to download the file "Vetrotech.pdf".
article
article
Copyright © 2013-2019  Glass is more!        Copyright, privacy, disclaimer