Find

Fotograaf – Fred Ernst
Wat de vakman?! Presentator Lisa Wade met leerlingen Tygo en Samuel.

LANCERING WAT DE VAKMAN?! GRATIS SERIE VOOR HET VMBO-KUNSTONDERWIJS

ARTtube, het online videokanaal van 26 toonaangevende musea en kunstinstellingen
presenteert Wat de vakman?!: een serie van vier video’s over kunst en het ambacht.

De serie is speciaal ontwikkeld voor én door leerlingen uit de onderbouw van het vmbo en is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen vier musea, drie vmbo-scholen en vier Nederlandse hedendaagse kunstenaars. De serie is vanaf 8 september gratis te bekijken op www.arttube.nl.

Posted 12 September 2016

Share this:
|

Over Wat de vakman?!
In Wat de vakman?! bezoeken VMBO-leerlingen Tygo en Samuel het EYE Filmmuseum, Museum Boijmans Van Beuningen, De Pont museum en het Stedelijk Museum. In vier afleveringen van ongeveer tien minuten gaan de leerlingen samen met Lisa Wade (bekend van o.a. Klokhuis) en kunstenaars Ted Noten, Marc Mulders, Mariska de Groot en Koen Taselaar op stap in het museum en de ateliers om uit te zoeken hoe en waarom kunst eigenlijk gemaakt wordt.
 
In elke aflevering staat één van de kunstenaars en zijn vakmanschap centraal. In de serie komen o.a. schilderkunst, glaswerk, sieraden, 3D print, illustratie, film en interactieve mediainstallaties aan bod. Na het museumbezoek dagen de vier kunstenaars de leerlingen in de serie (en in de klas) uit om zelf een kunstwerk in lijn met hun eigen werk te maken. De serie biedt concrete opdrachten van de kunstenaars die direct in het lescurriculum kunnen worden opgenomen.
 
Leerlingen Tygo en Samuel werden geselecteerd uit een pool van audities van leerlingen van het vmbo Pascal Zuid Zaandam. De productie, inhoud en lesmateriaal van de vierdelige serie werd samen met leerlingen uit de onderbouw van Pascal Zuid Zaandam, Grafisch Lyceum Rotterdam en Thorbecke VO Rotterdam, producent Mals Media en De Pont museum, Stedelijk Museum, Museum Boijmans Van Beuningen en EYE Filmmuseum vormgegeven.
 
Meer lesmateriaal
Naast Wat de vakman?! ontwikkelde ARTtube meer series en content speciaal voor het onderwijs. De series ARTclips (i.s.m. NTR Schooltv), Kunstuur in de Klas (i.s.m. NTR Schooltv en AVROTROS) en blogs van onderwijsexpert Anja Marbus snijden op een laagdrempelige manier verschillende onderwerpen binnen kunst, design en het museum aan; passend bij de thema’s en begrippen van de beeldende vakken. Deze series en andere ARTtube-video’s lenen zich goed als aanvulling op het lesprogramma en zijn een leuke voorbereiding op een museumbezoek met de klas. Alle video’s en het bijbehorende lesmateriaal zijn gratis te bekijken en te gebruiken op arttube.nl.
Voor meer informatie en alle onderwijsvideo’s kijk op www.arttube.nl/voortgezetonderwijs
 
MUSEUM BOIJMANS VAN BEUNINGEN
Museumpark 18-20
3015 CX Rotterdam
Postbus 2277
3000 CG Rotterdam
+31 (0)10-44.19.400
info@arttube.nl
Twitter www.twitter.com/ARTtube_NL
Facebook www.facebook.com/ARTtube
 
 
Zie Wat de vakman?! Marc Mulders - glas
aflevering 1 van de onderwijsserie over kunst en ambacht>

 

http://arttube.nl/nl/serie/watdevakman/MarcMulders
Still uit de serie Wat de vakman?! met Marc Mulders geproduceerd door ARTtube & Mals
Media

http://arttube.nl/nl/serie/watdevakman/MarcMulders
Still uit de serie Wat de vakman?! met Marc Mulders geproduceerd door ARTtube & Mals
Media

http://arttube.nl/nl/serie/watdevakman/MarcMulders
Still uit de serie Wat de vakman?! met Marc Mulders geproduceerd door ARTtube & Mals
Media

article
article
Copyright © 2013-2019  Glass is more!        Copyright, privacy, disclaimer