Find

CBRE Global Investors          
Architect: MVSA Architects, Amsterdam
Ontwikkelaar:  CBRE Global Investors
Aannemer: BAM Bouw en Techniek
Bouwkundig ingenieur: ABT
Installaties: Huijgen
Locatie: Utrecht
Programma: 29.000 m2
Oplevering: 2018
Credits beelden: MVSA Architects

START BOUW WTC UTRECHT

Utrecht/Amsterdam 29 juni 2016 - Vanmiddag is de bouw van het World Trade Center (WTC) Utrecht officieel van start gegaan. Wethouder Victor Everhardt van de gemeente Utrecht gaf het signaal met het boren van de eerste paal. De grootschalige aanpak van het stationsgebied in Utrecht heeft ruimte gecreëerd voor een WTC aan het vernieuwde Jaarbeursplein, direct naast Utrecht Centraal Station. MVSA Architects is met een team van architecten en bouwkundigen verantwoordelijk voor het ontwerp en werkt momenteel samen met de opdrachtgever CBRE Global Investors en bouwer BAM Bouw en Techniek aan de realisatie van het nieuwe kantoor.

Posted 7 July 2016

Share this:
|

Met 19 verdiepingen aan kantoorwerkplekken en publieke voorzieningen wordt WTC Utrecht een centrale ontmoetingsplek voor bedrijven, instellingen, ondernemers en publiek. Het ontwerp laten we duidelijk aansluiten op het Jaarbeursplein.

Roberto Meyer, architect en executive director van MVSA Architects: “Het Jaarbeursplein is met haar vele reizigersstromen te vergelijken met een pijler in een rivier waar het water langs alle zijden stroomt. Er zal rondom het WTC continue beweging plaats vinden. Deze dynamiek hebben wij als uitgangspunt genomen voor de architectuur.”

Op de onderste vier verdiepingen is er straks ruimte voor een entree hal, congrescentrum, een restaurant en grand café, winkels en een fietsenstalling. De activiteiten die hier straks plaats zullen gaan vinden geven de openbare ruimte rondom het WTC een boost.

Wouter Thijssen, projectarchitect van WTC Utrecht bij MVSA Architects: “Met de karakteristiek afgeronde hoeken en grote glazen gevels, geven we het WTC de elegante en open uitstraling die bij het publieke karakter van de locatie past.”

MVSA Architects

Over MVSA Architects
MVSA Architecten is een internationaal architectenbureau, opgericht in 1984 en onder andere gevestigd in Amsterdam. Al meer dan 30 jaar realiseert MVSA toonaangevende projecten op het gebied van architectuur, master planning en interieurarchitectuur.
Wij gaan voortdurend de uitdaging aan om optimale oplossingen te bereiken voor hedendaagse ruimtelijke en maatschappelijke vraagstukken. Daarin staat de mens altijd centraal.

MVSA ARCHITECTS
Pilotenstraat 35
1959 CH Amsterdam
the Netherlands
+31 (0)20-5319810
www.mvsa-architects.com

©MVSA Architects

article
article
Copyright © 2013-2019  Glass is more!        Copyright, privacy, disclaimer