Find

Contraflam® Mega - testlab 

CONTRAFLAM® MEGA VOORZIET IN BEHOEFTE AAN GROTERE BRANDWERENDE BEGLAZINGEN VOOR INTERIEURTOEPASSINGEN

-Vetrotech Saint-Gobain introduceert grootste brandwerende veiligheidsglas in Europa

Vetrotech Saint-Gobain, de wereldwijde specialist in oplossingen voor brandwerend glas, introduceert Contraflam® Mega voor interieurtoepassingen. Contraflam® Mega komt tegemoet aan de toenemende vraag van architecten naar nog grotere glasoverspanningen tussen vloer en plafond, zonder tussenstijlen of kozijnen. Met een maximale breedte van 2.300 mm en 4.600 mm hoog, biedt Contraflam® Mega het grootste, temperatuurisolerende, brandwerende veiligheidsglas dat momenteel op de Europese markt verkrijgbaar is.

De forse afmetingen maken dus grotere openingen mogelijk. Contraflam® Mega leent zich dan ook bij uitstek voor gebruik in atriums, hallen en trappenhuizen. Contraflam® Mega biedt architecten meer ontwerpvrijheid en een breed scala aan multifunctionele opties, zoals geluidsreductie en zeefdruk. Dit resulteert in unieke ontwerpen met het juiste niveau van brandveiligheid. Het gebruik van Contraflam® Mega binnen de populaire gevelprofielen van Jansen VISS heeft geleid tot een elegante systeemoplossing met dunne profielen. Dit zorgt voor een sterk verbeterde visuele transparantie en meer lichtinval.

Posted 13 May 2016

Share this:
|

Trots op unieke oplossing
Anita Eckardt, directeur Sales Europe over de introductie van Contraflam® Mega: “Na maandenlang onderzoek en ontwikkeling, en de uitbreiding van onze industriële capaciteit, kondigen we met trots Contraflam® Mega aan. Deze oplossing sluit perfect aan op nieuwe bouwtrends, waarbij gebouwen worden voorzien van glaspanelen met een grotere omvang. Contraflam® Mega is al geselecteerd voor de bouw van kantoren van Forbury Place in het Britse Reading. De eerste glaspanelen zijn inmiddels in het hoofdatrium geïnstalleerd. Dankzij de samenwerking met de befaamde metaalbewerkingsspecialist Arkoni kan Vetrotech met deze unieke oplossing tegemoet komen aan de vraag van architecten naar een hedendaagse kantoorruimte met meer lichtinval.”

Succesvol getest
De introductie van Contraflam® Mega volgt na succesvolle testen bij Efectis Nederland B.V.. De oplossing behaalde met gemak een EI 30-classificatie als component van het brandwerende gevelsysteem van Jansen VISS. De tweezijdige brandbestendigheid werd aangetoond op basis van twee testen van dertig minuten aan beide kanten om de oplossing te controleren op volledige integriteit, stralingsbeperking en temperatuurisolatie, ongeacht de herkomst van het brandgevaar. Deze nieuwe systeemoplossing kenmerkt zich door alle comfort- en ontwerpeigenschappen waar de producten van Vetrotech om bekend staan.

Youtube> Contraflam® Mega by Vetrotech Saint-Gobain : it's time to think bigger !

Vimeo> Contraflam® Mega by Vetrotech Saint-Gobain : it’s time to think bigger !

Brandveiligheid combineren met ontwerpvrijheid
Met Contraflam® Mega kunnen architecten brandveiligheid combineren met ontwerpvrijheid en verschillende multifunctionele opties en decoratieve afwerkingsmogelijkheden.Installateurs kunnen deze grote beglazingen met vertrouwen transporteren en installeren. De Contraflam® Mega-glaspanelen zijn namelijk net als alle andere Contraflam-producten vervaardigd van volledig gehard veiligheidsglas, zodat de kans op beschadiging op en naar de bestemming wordt verkleind. Onze regionale, technische en verkoopteams staan klaar om advies te leveren voor elk type project of toepassing.
 
Over Vetrotech Saint-Gobain Benelux
Vetrotech Saint-Gobain Benelux biedt multifunctionele, gespecialiseerde glasoplossingen voor veilige, beveiligde en comfortabele gebouwen en maritieme toepassingen. Het bedrijf is specialist op het gebied van innovatie, productie en distributie van brandwerend glas (FIRE), beveiligingsglas (PROTECT) en meekleurend glas voor gebouwen (SageGlass®). Vetrotech maakt deel uit van de internationale Saint-Gobain-groep, wereldwijd leider op de markt van duurzaam wonen en bouwen. Vetrotech is opgericht in 1980 en telt in Nederland zo’n 20 medewerkers. Internationaal werken er zo’n 840 mensen bij Vetrotech verdeeld over tien vestigingen, met activiteiten in 55 landen. Kijk voor meer informatie op www.vetrotech.nl.

Over Saint-Gobain
Saint-Gobain is wereldwijd marktleider op het gebied van duurzaam wonen en bouwen. Het bedrijf is sterk in productie en distributie van innovatieve materialen (waaronder vlakglasproducten en slijpmiddelen), bouw- en constructiematerialen (onder andere glaswol en stalen pijpen) en verpakkingsmaterialen (zoals glazen flessen). In 2015 bestond Saint-Gobain 350 jaar. 350 redenen en jaren ervaring en knowhow om niet alleen nu, maar ook in de toekomst innovatief en duurzaam voorop te lopen. Saint-Gobain is actief in 65 landen. Er werken meer dan 170.000 mensen. Kijk voor meer informatie op www.saint-gobain.com
 
Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met:
Nathaly van Grinsven, tel. 06 539 449 84 of nathaly@burozizo.nl.
Fleur de Bruijn, 06 518 380 78 of fleur@lipstickpr.nl.
Voor algemene informatie:
Vetrotech Saint-Gobain Benelux
+31 (0)495 57 44 35
Vetrotech.benelux@saint-gobain.com
www.vetrotech.nl

Contraflam® Mega - project Forbury Place 

Contraflam® Mega - project Forbury Place 

Contraflam® Mega - project Forbury Place 

Click here to download the file "data_sheet.pdf".
article
article
Copyright © 2013-2019  Glass is more!        Copyright, privacy, disclaimer