Find

Valerio Loi: Human Feelings as Drugs, 2012; C-print, 84 x 59,4 cm
©Valerio Loi

KUNSTENFESTIVAL WATOU

Over de liefde die wij niet begrijpen

Dit jaar brengen we verzamelde verhalen van kunstenaars, schrijvers en dichters. Ze geven hun ziel bloot. Ze vertellen ons hoe ze de liefde zien. Hun verhalen nemen drempels weg en verbinden mensen met elkaar. De lovestories gaan over succes, mislukking, uitdaging, bedreiging, vreugde, eindeloos verdriet, passie en eenzaamheid.

Posted 28 May 2013

Share this:
|

Kunstenfestival Watou
-Over de liefde die wij niet begrijpen

6/7-1/9

Onze eerste schreeuw is een schreeuw om liefde. We voeren een levenslange strijd om het ideaal van de romantische liefde te benaderen, te behouden. We fluisteren of schreeuwen in alles wat we doen: "Je veux de l'amour!". Het is een eindeloze zoektocht naar onhaalbare perfectie. Maar hoe ouder we worden, hoe meer we tot inzicht komen: die perfectie bestaat gelukkig niet. Ze zou niet leefbaar zijn.Het alternatief is elkaar graag zien: liefdevol mededogen. De schoonheid van het onvolmaakte erkennen, aanvaarden en koesteren: ervan houden.
Kunstenfestival Watou gaat dit jaar “Over de liefde die we niet begrijpen.” Doorheen het hele parcours van Watou vind je de liefde als rode draad; niet enkel het ideaal van de romantische liefde maar ook de liefde in haar ware gedaante. Met barsten en onvolmaaktheden. Over het aantrekken en het afstoten ervan. Kunstenfestival Watou wil dit jaar de schoonheid van die imperfecte liefde erkennen.
Ook dit jaar brengen we verzamelde verhalen van kunstenaars, schrijvers en dichters. Ze geven hun ziel bloot. Ze vertellen ons hoe ze de liefde zien. Hun verhalen nemen drempels weg en verbinden mensen met elkaar. De lovestories gaan over succes, mislukking, uitdaging, bedreiging, vreugde, eindeloos verdriet, passie en eenzaamheid.
Ze helpen ons bij onze nooit aflatende zoektocht naar authenticiteit waarmee we ons kunnen vereenzelvigen. We ontdekken graag de identiteit van gelijkgestemde zielen.
Zoals de traditie het wil, tonen we in Watou een inspirerende mix van aanstormend talent en grote namen. Jong geweld en bezadigde reflectie. Ze bevruchten elkaar. En als het goed is, helpen ze ons de liefde beter te begrijpen.
We kiezen bewust voor langzaam.
We maken tijd om te genieten: van elkaar, van wat kunstenaars, dichters en schrijvers ons bieden. We houden van de rust en de natuur, van een terrasje met een verrassend streekbier, van een rijk gevulde tafel. We nemen tijd om te reflecteren.
Tot slot kan ik u de wijze raad van de Poolse dichter Adam Zagajewski aanbevelen: “Tracht de verwonde wereld te bezingen.”
Zoe ook >Book

Fotowedstrijd Watou
Doorheen de voorbije edities sturen bezoekers ons geregeld fotoreportages van het Festival. Dat vinden wij leuk. Daarom hebben we besloten om er dit jaar maar een wedstrijd aan te verbinden.
Heb jij zin om onze huisfotograaf te worden voor de volgende editie van Watou? Stuur ons dan je mooiste foto’s van het Festival deze zomer op fotowedstrijd@kunstenfestivalwatou.be, of deel ze via Facebook.
De mooiste beelden worden online gepubliceerd of krijgen een plekje aan het onthaal van het Kunstenfestival. Een gelukkige winnaar mag in de voetsporen treden van Luc Groosman, die dit jaar de spits afbijt als festivalfotograaf van dienst.
Zijn foto’s van de openingsdag kan je alvast terugvinden op kunstenfestivalwatou.be

From July 6 till September 1
Different locations throughout the village B-8978 Watou
http://kunstenfestivalwatou.be

Het Journaal op één

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/journaal/2.29619?video=1.1697855

Koen Vanmechelen: The Eggcord – C.C.P., 2008
Photo: Fenestra Ateliers

TINKEBELL.: Save the Snail, 2013
Installation
Photo: Fenestra Ateliers

Kerkwegel: Dichter aan de lijn
Photo: Fenestra Ateliers

Carlos Aires: Love is in the Air (circus edition), 2007
Photo: Fenestra Ateliers

Martina Stusny; Escapism is transparant, 2009; part of installation Warten / Waiting
Photo: Fenestra Ateliers

Barnaby Barford: Damaged Goods, 2008; stop frame from projected film
Photo: Fenestra Ateliers

article
article
Copyright © 2013-2019  Glass is more!        Copyright, privacy, disclaimer