Find

€14.99
Gebonden
Taal Nederlands
Vertaald door Studio Bos
Pagina’s 32
Afmetingen 9x287x242 mm
Gewicht 427,00 gram
Druk 1
ISBN10 9025869513
ISBN13 9789025869519
Uitgever: Leopold

Gemeentemuseum Den Haag
Stadhouderslaan 41
NL-2517 HV Den Haag
http://www.gemeentemuseum.nl

JAN TOOROP. HET LIED VAN DE TIJD

-KINDERKUNSTBOEK BIJ GROOTS OVERZICHT JAN TOOROP IN GEMEENTEMUSEUM DEN HAAG

Kitty Crowther

KITTY CROWTHER - JAN TOOROP. HET LIED VAN DE TIJD
Het nieuwste kinderkunstboek Het lied van de tijd van Kitty Crowther vertelt over Jan Toorop die als jongen van elf jaar in zijn eentje op de boot naar het verre Nederland reist – om nooit meer terug te keren. Weg van de warmte en de overweldigende natuur van Nederlands-Indië. Weg van de betoverende vrouwenfiguren uit het wajangtheater. In Nederland ontdekt de jongen een nieuwe vreemde wereld. Toch blijken de geheimzinnige vrouwengestalten niet te zijn achtergebleven. Zij beschermen, leiden en inspireren hem. Zijn geboorteland zal de wortel blijven van zijn latere kunstenaarschap. Dit prentenboek vol magische illustraties verschijnt naar aanleiding van de tentoonstelling Jan Toorop die van 26 februari t/m 29 mei 2016 in het museum te zien is.

Posted 23 February 2016

Share this:
|
...

Kindermuseumzaal
Het prachtige prentenboek Het lied van de tijd is inmiddels het zestiende deel in de reeks die het Gemeentemuseum Den Haag in samenwerking met Uitgeverij Leopold uitgeeft. In de bijbehorende tentoonstelling in de kindermuseumzaal zijn t/m 16 mei 2016 onder meer de originele illustraties van Kitty Crowther te bewonderen. Bovendien kunnen kinderen er zelf aan de slag met een schimmenspel. Jan Toorop – Het lied van de tijd is voor €14,99 te koop in de museumwinkel en bij boekhandels in het land (ISBN 978 90 258 6951 9).
 
Kitty Crowther
Kitty Crowther (1970) werd geboren in Brussel als dochter van een Zweedse moeder en Engelse vader. Ze studeerde Beeldende kunst en illustratie in Brussel aan het Sint-Lucas Instituut en debuteerde in 1994 met Mijn koninkrijk. Kitty Crowther woont en werkt in Wallonië. Zij publiceert voornamelijk in het Frans en heeft al veertig boeken op haar naam staan die zijn vertaald in twintig talen. Crowther ontving in 2003 en 2005 een Zilveren Penseel voor respectievelijk In het pikkedonker en Kleine Dood en het meisje. In 2011 volgde een Zilveren Griffel voor En? In 2012 een Zilveren Palet voor Kleine Man en God. Voor haar hele oeuvre ontving Kitty Crowther in 2010 de meest prestigieuze internationale prijs voor jeugdliteratuur: de Astrid Lindgren Memorial Award.
 
Zelf wajangpoppen maken
Naast een kindertour bij de tentoonstelling Jan Toorop biedt het museum ook de uitdagende museumles Ontdek het verhaal voor kinderen uit het primair onderwijs (groep 6 t/m 8). In de meivakantie zijn er workshops waarin kinderen zelf wajangpoppen maken. Iedere zondag is er gratis Open Kinderatelier (5+) van 12-16 uur. Meer informatie www.gemeentemuseum.nl
 
Tentoonstelling Jan Toorop
Jan Toorop (1858-1928) behoort met Van Gogh en Mondriaan tot de belangrijkste Nederlandse kunstenaars uit de periode rond 1900. Bij het grote publiek is hij vooral bekend door zijn werk in art nouveau stijl, maar dat zijn oeuvre veel meer stijlen omvat, is minder bekend. Hij liet zich inspireren door nieuwe internationale ontwikkelingen, zocht zijn eigen weg in stromingen als het neo-impressionisme en het symbolisme en werd daarmee een van de vernieuwende krachten binnen de schilderkunst. Zo wist hij op zijn beurt weer andere kunstenaars te inspireren, onder wie Gustav Klimt. Deze tentoonstelling is het resultaat van het onderzoek dat gastconservator Gerard van Wezel al ruim dertig jaar naar Toorops werk doet. Het Gemeentemuseum Den Haag toont nu aan de hand van ruim 200 werken, waaronder topstukken uit binnen- en buitenland, Toorops veelzijdigheid in een groots overzicht.

Zie de tentoonstelling JAN TOOROP
26/2/2016-29/5/2016, Gemeentemuseum Den Haag in de Agenda>

article
article
Copyright © 2013-2019  Glass is more!        Copyright, privacy, disclaimer