Find

Eurotrash United

CROWDFUNDING CAMPAGNE EUROTRASH BREWERY

Zoals je wellicht reeds weet zijn wij bezig met hert realiseren van een eigen brewpub in de Hofbogen te Rotterdam.
Om dat te kunnen realiseren zijn we een crowdfunding campagne begonnen.

Posted 21 February 2016

Share this:
|

Onze droom: Eurotrash United, een hotspot voor bier waar iedereen zich thuis voelt, van kunstenaars en bierliefhebbers tot nieuwsgierige mensen van alle gezindten.  Met jullie hulp kunnen wij onze droom realiseren en een hotspot voor Rotterdam creëren. Hoe meer geld we binnenhalen, des te mooier wordt Eurotrash United! We hebben beschikking over zes Hofbogen, unieke ruimtes in Rotterdams creatiefste buurt. Ultiem doel is een dakterras bovenop deze bogen, met het beste uitzicht op de skyline van Rotterdam!

De Hofbogen

Waarom?
Er is een bierrevolutie gaande. Craftbier, oftewel ambachtelijk gebrouwen bier, is een hit en wint terrein op industrieel bier. Wij vinden bier een ware kunstvorm en dat willen we laten zien in ons project: Eurotrash United. Dat bier brouwen én schenken we in een bierbar in de Rotterdamse Hofbogen waar horeca en kunst samenkomen. Deze bierpub wordt hethoofdkwartier van ons al bestaande biermerk Eurotrash Brewery. Een speeltuin voor grote mensen waar je lekker kunt eten en natuurlijk de meest uitzonderlijke bieren kunt drinken. Bij Eurotrash United wordt bier gebrouwen, gedronken, geëxporteerd en er komt een bierwinkel waar we bier en aanverwante producten verkopen. Zo zullen mode-ontwerpers zich gaan buigen over kleding waarvan gerstenat de inspiratiebron is en gaan glasblazers mooie glazen en flessen ontwerpen. Eurotrash wordt een totaalconcept onder één inspirerend dak.
 

Hans van Bentem ontwerpt de kroonluchters van biervaten met geblazen bierpullen.

En er bovenop, want op de plek waar ooit de treinen voorbij raasden, komt een waanzinnig terras met het gevoel van een verborgen stadstuin. Maar Eurotrash United wordt vooral een plek waar mensen samenkomen. Als crowdfunder ben jij het hart van deze community en een zeer gewaardeerd lid van de Eurotrash United familie. 
 
Wie?
Wij zijn kunstenaarsduo Arno Coenen & Iris Roskam. Je kent ons waarschijnlijk vooral van de Hoorn Des Overvloeds, het kunstwerk op het plafond van de Markthal in Rotterdam. We brouwen al ambachtelijk bier sinds 2007 en hebben onder de naam Eurotrash Brewery vele soorten bier gelanceerd in samenwerking met bevriende kunstenaars, waaronder Kaiser Küttlipp, Schwülle of Schwarzwald. ‘Eurotrash’ is een geuzennaam: uit de wirwar van de Europese geschiedenis willen we iets bijzonders destilleren: een hoogwaardig bier in een innige omhelzing met de schone kunsten. Onze bieren worden stuk voor stuk opgedragen aan een kunstenaar, die meedenkt over de ingrediënten of het label ontwerpt. De speciaalbiertjes van Eurotrash Brewery worden al in tal van Rotterdamse slijterijen en horecabedrijven verkocht, maar hebben nog geen eigen thuis. Dat moet Eurotrash United worden. Voor Eurotrash United slaan we de handen ineen met horecaondernemer Ron Sterk (De Witte Aap, NRCafé, King Kong Hostel, Holy Smoke) en ervaren horecamanager Guido Wulfse.
Een mooie combinatie van creativiteit, zakelijkheid en ervaring.

Zie het Artikel Rotterdam Markthal

Team Eurotrash : Arno Coenen, Ron Sterk, Guido Wulfse en Iris Roskam
 

Op deze manier willen wij jullie de kans geven om te participeren in het project.
En hoe leuk is het om in je ‘eigen’ zaak een biertje te kunnen drinken!
Om het project toegankelijk te maken voor iedereen, kan vanaf een bedrag van  € 250,-meedoen.
 
Je krijgt dan niet alleen in 4 jaar jouw inleg met 4,5%  rendement terug, je naam wordt ook in de houten bar gebrand.
Wie meer dan € 500,-  inlegt, krijgt bovendien een ouderwets Brits rugbyshirt cadeau, naar ons ontwerp.
De crowdfunders die € 5000,- of meer investeren krijgen dan extra een door ons ontworpen kunstwerk, dat ze in de zaak mogen hangen of  meenemen naar huis.
Het maximale investeringsbedrag is 20.000 euro,
De investeerders die dit maximale bedrag inleggen, krijgen naast, hun naam op de bar, het United shirt, een genummerd biertje, een kunstwerk van Arno en Iris,
een speciaal gebrouwen bier in beperkte oplage. Arno&Iris zullen het label voor je ontwerpen en het bier voor je op smaak brengen.
 

Impressie van de fles voor het crowdfunders bier.
Het bier zal eenmalig in beperkte oplage gemaakt worden,
en in genummerde flessen aan de deelnemers gegeven worden.
Het bier wordt gebrouwen door de beste lagerbierbrouwer van Europa : Andreas Ganstaller Het wordt een imperial Kellerbier met 10 soorten hop uit alle windstreken van Europa.
 

Alle crowdfunders klein of groot zijn welkom op de opening en die ontvangen een speciale editie van Eurotrash United bier.
Speciaal gebrouwen bier met 10 hopsoorten uit Europa in een genummerde fles.
Alle namen van al onze funders worden door mij in de bar gebrand.
Voor alle crowdfunders wordt vier keer per jaar een speciale dag georganiseerd,
Voor deze dagen wordt er een speciaal biertje gebrouwen voor jullie met een muziekje, kunst en lekkers erbij.
 
Ik hoop dat ik op je steun kan rekenen,
 
meer informatie staat hier: www.crowdaboutnow.nl/eurotrash
 
Arno Coenen 

article
article
Copyright © 2013-2019  Glass is more!        Copyright, privacy, disclaimer