Find

Karin Hodes
Karin heeft haar galerie in Diepenheim

KUNSTMOMENT DIEPENHEIM 2013

Kunstmoment Diepenheim

17 t/m 27 oktober 2013

Alvast inhakend op het jubileum 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden, staat nu voor het eerst een thema centraal tijdens het jaarlijkse Kunstmoment Diepenheim, dat van 17 tot en met 27 oktober voor de 9e keer wordt gehouden. Dit jaar is het thema 'Nederlandschap', een samenvoeging van de drie woorden Nederland - Nederlanderschap - (Nederlands) landschap. De deelnemende kunstenaars laten zich hierdoor inspireren.

Posted 25 May 2013

Share this:
|

KUNSTMOMENT DIEPENHEIM 2013


17-27/10


Alvast inhakend op het jubileum 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden, staat nu voor het eerst een thema centraal tijdens het jaarlijkse Kunstmoment Diepenheim, dat van 17 tot en met 27 oktober voor de 9e keer wordt gehouden. Dit jaar is het thema 'Nederlandschap', een samenvoeging van de drie woorden Nederland - Nederlanderschap - (Nederlands) landschap. De deelnemende kunstenaars laten zich hierdoor inspireren. Ook glaskunst is op deze tentoonstelling te zien.


Het stedeke Diepenheim is van oorsprong een van de acht middeleeuwse stadjes in Twente. De industrialisatie is geheel aan Diepenheim voorbijgegaan. Het stedeke is uitgegroeid tot een centrum van beeldende kunst en staat ook bekend om zijn eeuwenoude kastelen en havezaten, met de hierbij behorende in stijl aangelegde tuinen en parken.


Naast het tentoonstellen van kunstwerken van o.a. glas van meer dan honderd professionele kunstenaars, keert het succesvolle kunstruilmoment voor de derde keer terug en zijn er diverse workshops, klassieke concerten en voorstellingen. Ook zullen er (meerdaagse) arrangementen worden samengesteld en kunt u, al dan niet in groepsverband, o.l.v. een kunstkenner, verschillende locaties bezoeken. Diverse wandel- en fietsroutes liggen voor u klaar om moderne kunst te bewonderen in het meer dan 200 jaar oude landschap.


Nergens anders is kunst deze dagen zo verweven met de landelijke omgeving en de gemeenschap als in Diepenheim.

Glaskunst van o.a. Karin Rodes, Rachel Daeng Ngalle, Willem van Oijen en Ewout Vis


Op de website www.kunstmomentdiepenheim.nl vindt u meer informatie.

Kunstmoment Diepenheim

17 t/m 27 oktober 2013

Dagelijks van 11.00 tot 17.00 u


Geschiedenis van Kunstmoment Diepenheim

In 2005 vierde het kleine stedeke Diepenheim in Twente haar 900e verjaardag.

In dat jaar werd het eerste Kunstmoment georganiseerd. Op meerdere plekken in Diepenheim was bijzondere en gevarieerde kunst te zien.

De sfeer tijdens het evenement was erg goed, de bezoekersaantallen stroomden toe, en de organisatie besloot om in elk geval vijf jaar lang een dergelijk evenement in de herfstvakantie te organiseren.

Inmiddels zijn die vijf jaar al voorbij en nog steeds is Kunstmoment Diepenheim een groot evenement. De kwaliteit van de getoonde kunst is hoog en de organisatie spant zich tot het uiterste in om het evenement afwisselend en verrassend te houden.

Vele duizenden bezoekers weten rond de herfstvakantie het Stedeke in Twente te vinden.

Ewout Vis: Lijnen

   
Click here to download the file "glas_2_andrij_petrovskyj.pdf".
article
article
Copyright © 2013-2019  Glass is more!        Copyright, privacy, disclaimer