Find

Glazen koepel KunstFort Asperen

GLAZEN KOEPEL KUNSTFORT ASPEREN

Na twee jaar hard werken is het zover: de glazen koepel van KunstFort Asperen is klaar. Een prachtig kunstwerk over de lichtschacht van het fort dat de regen tegenhoudt, maar de vleermuizen binnenlaat als zij hun weg zoeken naar hun winterverblijf. De architecten van bureau SLA uit Amsterdam en de glastovenaars van het Nationaal Glasmuseum in Leerdam werkten samen met honderden schoolkinderen en bewoners uit de buurt. 

Posted 26 October 2015

Share this:
|

De koepel bestaat uit 550 glazen dakpannen – gemaakt door de kinderen – die één voor één werden bedacht, getekend en gemaakt in een grote glasoven in de Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum. De dakpannen hangen in een stevige constructie van hout en staal. Vanaf beneden, in het fort, ziet u alle glazen kunstwerken. En buiten, op het dak, kunt u de prachtige houten koepel bewonderen.

KunstFort Asperen bestaat in 2015 dertig jaar en was één van de eerste plekken in Nederland waar beeldende kunst en theater in het decor van de Nieuwe Hollandse Waterlinie worden getoond. Met mooie artistieke programma’s presenteren we het monumentale erfgoed en het prachtige linielandschap aan een breed publiek. De afgelopen jaren stonden in het teken van een grootscheepse renovatie. De forttoren is flink onder handen genomen, de voormalige wapenloods is omgetoverd tot een gastvrije Taveerne, de omwalling teruggebracht tot een linielandschap, de gracht werd uitgebaggerd en een nieuwe houten brug geeft het fortcomplex een schitterende toegang. De koepel is de laatste stap in dit restauratietraject.
Meer informatie over de koepel vindt u op deze speciale website

KunstFort Asperen
Langendijk 60
NL-4151 BR Acquoy
+31 (0)345-6199992
info@kunstfortasperen.nl
www.kunstfortasperen.nl

www.nationaalglasmuseum.nl

Glazen koepel
©Bureau SLA

Glazen koepel
©Bureau SLA

Glazen koepel
©Bureau SLA

article
article
Copyright © 2013-2019  Glass is more!        Copyright, privacy, disclaimer