Find

Koert van Mensvoort: In Vetro Cook Book
Ontwerper, filosoof en wetenschapper dr. Koert van Mensvoort (1974) onderzoekt de mogelijke rol van technologie en design voor de samenleving van de toekomst. Hij is oprichter en directeur van Next Nature Network en geeft wereldwijd lezingen. Sinds 2003 is hij verbonden aan de faculteit Industrial Design van de Technische Universiteit Eindhoven.
www.mensvoort.com

KOERT VAN MENSVOORT HOOFDGAST FUTURE SERIES #4

Lezing
20/6/2015
 
Kan design de evolutie beïnvloeden? Tijdens de 4e editie van Future Series, de lezingenreeks waarmee Dutch Design Week (DDW) toekomstperspectieven met ontwerpers onderzoekt, op dinsdag 30 juni (vanaf 20.00 uur in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam) staat het thema ‘Design & Evolutie’ centraal. Hoofdgast Koert van Mensvoort introduceert drie veelbelovende ontwerpers en hun werk. De presentatie is in handen van designjournalist Jeroen Junte.
 

Posted 5 June 2015

Share this:
|

Design & Evolutie
Na eerdere edities in Eindhoven en Milaan, begeeft DDW zich met Future Series #4 voor het eerst in Amsterdam. Hiervoor is met Pakhuis de Zwijger en mediapartner de Volkskrant een speciaal programma samengesteld rondom het thema ‘Design & Evolutie’. Hoofdgast Koert van Mensvoort (ontwerper, filosoof, wetenschapper en dit jaar ambassadeur van DDW) gaat in op de vraag of ontwerp de evolutie kan beïnvloeden, en introduceert drie talenten die op verzoek recent werk presenteren: Teresa van Dongen (in 2014 cum laude afgestudeerd aan Design Academy Eindhoven), Floris Kaayk (winnaar Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2014) en Govert Flint (bekend van zijn ‘Dynamic Chair’).
 
Future Series
DDW laat elk jaar zien hoe de wereld van morgen vandaag al in de maak is. Om die veelbelovende perspectieven extra onder de aandacht te brengen, organiseert het evenement sinds 2014 de thematische reeks Future Series. Hoogtepunt is de jaarlijkse Now future-avond tijdens de veertiende editie van DDW in oktober.
 
Meer informatie
De vierde editie van Future Series vindt plaats op dinsdag 30 juni van 20.00-22.00 uur
Pakhuis De Zwijger
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam
Netherlands
+31 (0)20 624 6380
dezwijger.nl
De toegang is gratis na aanmelding via
https://dezwijger.nl/programma/design-evolutie
 
Future Series #4: Design & Evolutie is een samenwerking tussen Dutch Design Week, Pakhuis de Zwijger en de Volkskrant.  Meer informatie is te vinden op www.ddw.nl.

 
Floris Kaayk
Ontwerper, kunstenaar en animator Floris Kaayk visualiseert technologische vooruitgang. Zijn spraakmakende project ‘Human Bird Wings’ leidde tot het winnen van de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2014. Zijn jongste werk, ‘The Modular Body’, onderzoekt de toekomst van het menselijk lichaam.
www.floriskaayk.com

Teresa van Dongen: Ambio
Natuur en wetenschap staan centraal in het werk van Teresa van Dongen. Ze werkt met licht, transparantie en beweging. In 2014 studeerde ze cum laude af aan de Design Academy Eindhoven.
www.teresavandongen.com

Govert Flint: Segragation of Joy
Govert Flint werd in 2014 bekend met zijn ‘Dynamic Chair’, een stoel als muis om computers mee te besturen. Met zijn Institute for Applied Motions bestudeert Flint menselijke bewegingen en ergonomie. Foto Lisa Klappe
www.govertflint.com

article
article
Copyright © 2013-2019  Glass is more!        Copyright, privacy, disclaimer