FAQ
Find

Siegelpanelen
©Boijmans van Beuningen

ROTTERDAMMERS ADOPTEREN SPIEGELPANELEN DEPOT BOIJMANS VAN BEUNINGEN

 
De 1664 Enorme Spiegelpanelen worden vanaf dit voorjaar geplaatst gn kunnen geadopteerd worden door Iedereen die zichzelf graag ontmoet In de architectonische wereldprimeur die Depot Boijmans Van Beuningen is.
 
 De aanschaf van een spiegel (a raison de 1.000 euro) is bovendien een bijdrage aan het laatste stukje van de financiële wervingscampagne. 192 spiegels hebben reeds een adoptieouder gevonden.
 
Lees ons persbericht en de reacties van verschillende adoptanten: http://boijmans.pr.co/171359-rotterdammers-adopteren-spiegelpanelen-depot-boijmans-van-beuningen 

Posted 24 February 2019

Share this item:

|

 
De 1664 enorme spiegelpanelen worden vanaf dit voorjaar geplaatst en kunnen geadopteerd worden door iedereen die zichzelf graag ontmoet in de architectonische wereldprimeur die Depot Boijmans Van Beuningen is. De aanschaf van een spiegel (a raison de 1.000 euro) is bovendien een bijdrage aan het laatste stukje van de financiële wervingscampagne. Het eerste publiek toegankelijke kunstdepot is momenteel in aanbouw in het Rotterdamse Museumpark.
 
192 spiegels hebben reeds een adoptieouder gevonden. Rotterdammers, bedrijven en andere (inter)nationale kunstfans tekenden al voor een spiegel. Vanaf de grond tot aan de 39 meter hoge top van het iconische gebouw worden in totaal 1664 spiegels geplaatst. Ieder met een eigen nummer en certificaat. Nationale en internationale spiegeladoptanten kunnen zelf een voor hen interessante spiegelcode kiezen. Net als andere unieke spiegelnummers, wacht de Rotterdamse Spiegelcode R010 bijvoorbeeld nog op adoptie. Met de opbrengsten van de spiegels wordt de verdere inrichting van het Depot gefinancierd.
Adoptanten
Begunstiger van het museum en cultuurliefhebber Maria Kuster: “Spiegel nummer B38 symboliseert voor mij een dankbare terugkijk op een lang Boijmans verleden, maar geeft vooral een verwachtingsvolle spiegeling van een nieuwe tijd, en daar wil ik dolgraag een beetje aan bijdragen.”
 
Wout Braber, al ruim een decennium betrokken bij de bouw binnen het museum: “Kunst is als een spiegel, je ziet er vooral veel van jezelf in terug. Ik heb gekozen voor D12. Vanaf de eerste pennenstreek tot aan de oplevering is straks 12 jaar verstreken.”
 
Winy Maas, mede-oprichter MVRDV en architect van het Depot: ‘Als MVRDV adopteren we een spiegel om onze betrokkenheid bij het Depot en bij Rotterdam uit te drukken. Dit is een gebouw “zonder achterkant”, dat naar alle zijden toe toegankelijkheid uitstraalt. We verwachten dat Rotterdam na de Markthal met het Depot zijn internationale profiel verder zal versterken.’
 
Hizkia van Kralingen, directeur van het gelijknamige bedrijf dat met Museum Boijmans Van Beuningen samenwerkt op het gebied van kunsttransport en collectiebeheer: ‘`Met de adoptie van de spiegels kunnen wij de fijne samenwerking met de museumorganisatie onderstrepen. Wij kozen als partner op het gebied van kunsttransport en collectiebeheer voor de spiegels rondom de toegang waar straks de kunst in en uit zal rijden.’
 
Wereldwijde primeur
In 2021 gaan de deuren van Depot Boijmans Van Beuningen open. Dit eerste publiek toegankelijke kunstdepot, ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau MVRDV, is uniek in de wereld en verrijst naast Museum Boijmans Van Beuningen. Nergens ter wereld bestaat een dergelijk gebouw, waar naast het openbaar maken van 100% van de museumcollectie (151.000 kunstwerken), een blik achter de schermen van de museumwereld wordt gegeven en tevens privé-collecties kunnen worden verzorgd. Momenteel wordt vanuit de gehele internationale kunstwereld nauwlettend gekeken naar de ontwikkeling van deze Nederlandse iconische wereldprimeur in (en met uitzicht over) Rotterdam.
Adopteer een spiegel
Via de online ‘spiegelselector’, kan een spiegel worden gekozen. Begunstigers ontvangen van dit paneel een certificaat als bewijs van adoptie en bouwen dan officieel mee aan het Depot. Uiteraard is het ook mogelijk om ‘ouder’ te worden van meerdere spiegels, in een rij of specifieke nummers. De binnenkant van het Depot kan dankzij de steun van de honderden adoptieouders net zo spectaculair worden als de buitenkant. Zo worden de filmzaal, vier presentatie-galerijen en de daktuin op de 6e etage mede gefinancierd door de spiegelkopers. De realisatie van het Depot is te volgen op de website boijmans.nl/depot
Transit Boijmans Van Beuningen
Vanaf 2019 gaat Museum Boijmans Van Beuningen een noodzakelijke renovatie in. In deze Transit-periode trekt het museum de stad Rotterdam en de wereld in om publiek te raken met zijn internationale topcollectie. Acht buurlocaties in de stad gaan een unieke samenwerking aan onder de noemer ‘Boijmans bij de Buren’. De Kunsthal opende op 9 februari 2019 als eerste een tentoonstelling met werk uit de Boijmans Van Beuningen collectie. In elf verrassende tentoonstellingen houden de acht buren uiteenlopende collectiestukken bezoekbaar. Boijmans opereert daarnaast in het buitenland, met reizende tentoonstellingen. Vanaf schooljaar 2019 maakt het museum Rotterdamse scholieren bekend met échte collectiestukken met ‘Boijmans in de Klas’.
 
Droom is een locatie ‘op Zuid’, een proeftuin voor de jonge generatie, waaraan hard wordt gewerkt. Ondertussen vordert de bouw van Depot Boijmans Van Beuningen, het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld dat in 2021 opent en waar de 151.000 kunstwerken veilig worden getoond en verzorgd. Tot en met 26 mei is de tentoonstellingsvleugel van het museum nog geopend met een tentoonstelling over Bauhaus, Co Westerik en de hoogtepunten uit de collectie.

MUSEUM Beumans van Beuningen
Museumpark 18, 3015 CX Rotterdam, Netherlands
+31 (0)10-441 9400
boijmans.nl

Sign up!
Click here...
Yes, sign me up for the
Glass is more! newsletter
sponsor
media partner
Latest news

GRANT GARMEZY WILL BE ONE OF...
24-02 Toledo Museum of Art to host master classes in glass...

ROTTERDAMMERS ADOPTEREN...
24-02   De 1664 Enorme Spiegelpanelen worden vanaf dit...

NEW YORK CITY ARTIST JOSEPH...
23-02 Aesop’s fables come alive with glass master...

EXHIBITION OF GLOBAL...
16-02 Global Conversations: World Art in...

Click here for all news…
participant
supported by
Copyright © 2013-2019  Glass is more!        Copyright, privacy, disclaimer        Advertising