FAQ
Find

Enorme Balkenvazen naar het ontwerp van Piet Hein Eek

ZOMERRONDLEIDINGEN DOOR DE KRISTALFABRIEK

Glasblazers van Royal Leerdam Crystal gaan ‘even uitblazen’
 
Van 24 juli t/m 24 augustus genieten de glasblazers van Royal Leerdam Crystal van hun welverdiende zomervakantie en wordt er onderhoud gepleegd aan de Kristalfabriek. Dit betekent dat er geen glasblazers aan het werk zijn. Maar geen zorgen, de rondleidingen gaan gewoon door!

Posted 17 July 2018

Share this item:

|

Heeft u altijd al eens op de werkvloer van de glasblazers willen staan? Dit is uw kans! Tijdens de zomerrondleidingen (24 juli-24 augustus) wandelt u onder begeleiding van een ervaren gids door de eeuwenoude Kristalfabriek anno 1878 en betreedt u plekken die normaal gesproken niet te betreden zijn voor publiek. U krijgt daarmee een exclusief kijkje achter de schermen van de originele Kristalfabriek.
De zomerrondleidingen vinden plaats van dinsdag tot en met vrijdag om 13.00 uur en starten in De Kristalwinkel. Prijs: € 7,50 per persoon, inclusief koffie/thee en gratis € 5,00 cadeaukaart (geldig bij besteding vanaf € 14,95 in De Kristalwinkel). Graag vooraf aanmelden via +31 (0)345- 636 545 of info@royalleerdamcrystal.nl.
 
Zomersale in De Kristalwinkel
Vanaf 23 juli is er Zomersale in De Kristalwinkel; het moment om unieke en handgemaakte kristallen objecten te kopen met kortingen tot wel 70%. Kom langs en laat u inspireren. Wij adviseren u graag.?Voor alle aanbiedingen geldt: op=op.
 
Royal Leerdam Crystal
Sinds 1878 worden er bij Royal Leerdam Crystal op ambachtelijke wijze prachtige kunst- en sierobjecten vervaardigd. De reputatie van de glas- en kristalfabriek wordt internationaal gevestigd door beroemde ontwerpers zoals Berlage, Lloyd Wrigt en Andries Copier.
 
Vandaag de dag werken we samen met moderne kunstenaars en ontwerpers zoals Siem van der Marel, Menno Jonker en Peter Bremers. Ook designobjecten van gastontwerpers als Marcel Wanders, kunstschilder Ans Markus en schoenenontwerper Jan Jansen sieren de collectie. Meesterglasblazers staan garant voor de uitzonderlijke kwaliteit van de objecten die niet voor niets hun weg vinden naar het Koninklijk Huis. De grondstof waarmee wordt gewerkt is het heldere ‘Cristal Supérieur’, Europa’s meest zuivere kristalsoort.
 
Kristalfabriek - Kristalwinkel | Royal Leerdam Crystal
Lingedijk 8
4142 LD Leerdam, Nederland
+31 (0)345-636 545
www.royalleerdamcrystal.nl

Openingstijden Kristalwinkel
Maandag 13.00 – 17.30 u
Dinsdag t/m Vrijdag 09.00 – 17.30 u
Zaterdag 10.00 – 17.00 u
Deelname rondleiding na telefonische reservering
 

De eeuwen oude kristalfabriek
©Royal Leerdam Crystal

Houten vormen
©Royal Leerdam Crystal

 
Sign up!
Click here...
Yes, sign me up for the
Glass is more! newsletter
sponsor
media partner
Latest news

NEW INSTALLATION SHOWCASES...
19-12 Recent acquisitions by Amber Cowan and Stine Bidstrup...

GEMEENTEMUSEUM DEN HAAG WORDT...
18-12 Gemeentemuseum Den Haag gaat vanaf het najaar van 2019...

CALL TO ARTISTS CGS AT LONDON...
14-12 INSPIRED 31st May – 15th June...

THE ETTORE SOTTSASS ARCHIVE...
13-12 Ettore Sottsass’s wife, Barbara Radice has...

Click here for all news…
participant
supported by
Copyright © 2013-2019  Glass is more!        Copyright, privacy, disclaimer        Advertising