FAQ
Find

Tiffany vaas 'Jack in the Pulpit', 1905 / Kunsthandel Kolhammer

COLOGNE FINE ART 2017 OPENT MET MIX VAN KUNST EN DESIGN

COFA - Cologne Fine Art
23/11/2017-26/11/2017  
 
 
22 november 2017 – Een selectie van 89 internationale galeries en kunsthandelaren uit negen landen nodigt kunstliefhebbers deze week uit voor COLOGNE FINE ART (23 t/m 26 november). Volgens het adagium 'Ontdek Kunst. Ontdek Design. Ontdek het Uitzonderlijke’ opent het tijdelijke rariteitenkabinet in de Koelnmesse met een inspirerende mix van kunst, antiek en design, in alle stijlen en van hoge kwaliteit. Onder de topstukken bevinden zich een ‘Vrouwelijk Naakt’ van Egon Schiele, een ingenieuze architectentafel van Jean-François Heurtier, een wandtapijt van Sonia Delaunay en een eettafel van Amerikaans designicoon Paul Evans. Georg Hornemann is uitgeroepen tot winnaar van de Cologne Fine Art Prize 2017. De beurs biedt een solotentoonstelling van de Duitse goudsmid.

Posted 22 November 2017

Share this item:

|

Hoogtepunten uit de hele kunstgeschiedenis
Op Cologne Fine Art zijn in alle kunstspecialisaties hoogtepunten te ontdekken. Zo treffen verzamelaars op de stand van Galerie Kovacek uit Wenen een ‘Vrouwelijk Naakt’ uit 1917 van Egon Schiele aan. Deze tot de verbeelding sprekende tekening is reeds als bruikleen aan de Fondation Louis Vuitton in Parijs toegezegd, waar in 2019 een tentoonstelling over de Oostenrijkse kunstenaar opent. De houten Tara Mantsie figuur uit D.R. Congo die Galerie Simonis (Düsseldorf) biedt bevat magisch materiaal en Elmar Robert Medieval Art (Keulen) betovert met een grote Corpus Christi figuur uit Tirol, ca. 1490. Naast gewilde hedendaagse kunstwerken van Günther Förg en Imi Knoebel (bij MDZ Art Gallery, Knokke), een sterk staaltje schilderkunst uit 1962 van Emil Schumacher (bij Setareh, Düsseldorf) en ZERO kunst van Otto Piene (bij Galerie Koch, Hanover), is er een persoonlijk geschilderde ansichtkaart uit 1911 van Karl Schmidt-Rotluff te koop (bij Thole Rotermund, Hamburg).
 
Uniek antiek, zeldzaam design en hedendaagse iconen
Igra Lignum Antiquité (Dompierre / Vaud) presenteert een Franse Empire architectentafel van Jacob Frères. Dit prototype van mahonie- en satijnhout, rond 1800 gemaakt voor de beroemde architect Jean-François Heurtier, kan in hoek en hoogte worden versteld en biedt nog meer verrassingen. Een absolute zeldzaamheid is bij de Parijse Galerie Boccara te zien: een eettafel van Paul Evans, icoon van de American Craft Movement uit de jaren ’70.  In dezelfde stand valt ook het wollen wandtapijt van Sonia Delaunay op, van rond 1970. Bij kunsthandel Kolhammer (Wenen) trekt een ‘Jack in the Pulpit’ vaas de aandacht. Het object met iriserende groene glazen inleg behoort tot de meest begeerde glaswerken van Tiffany Studios uit New York. Ook hedendaagse beeldende kunst is goed vertegenwoordigd op de beurs. Zo brengt onder andere Choi & Lager Gallery uit Keulen diverse werken van James Hopkins.
 
Georg Hornemann
Tijdens de beurs ontvangt de Duitse goudsmid Georg Hornemann (Dessau, 1940) de Cologne Fine Art Prize 2017, bestaande uit €10.000 en een tentoonstelling op de beurs. Liefhebbers kunnen op Cologne Fine Art zijn kunstige juwelen en objets d’art bekijken, die volgens kenners in de traditie van Johann Melchior Dinglinger en Fabergé staan.
 
Alle deelnemers van Cologne Fine Art>

Zie de Agenda
 
COFA - Cologne Fine Art - 23 t/m 26 november 2017
23 t/m 25 november open van 11:00-19:00 uur
26 november open van 11:00-18:00 uur

Koelnmesse, Messeplatz 1, Hal 11.1, Keulen, Duitsland
www.colognefineart.de


 

Sign up!
Click here...
Yes, sign me up for the
Glass is more! newsletter
sponsor
media partner
Latest news

ZOMERRONDLEIDINGEN DOOR DE...
17-07 Glasblazers van Royal Leerdam Crystal gaan ‘even...

EUROPE WILL GAIN A MAJOR NEW...
15-07 Opened in 2016 in the center of the historic city of...

STEDELIJK MUSEUM...
12-07 On 1 June the Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch...

PERCY ECHOLS II RECEIVES...
12-07 Echols’ Neon and Plasma Residency to Begin in...

Click here for all news…
participant
supported by
Copyright © 2013-2018  Glass is more!        Copyright, privacy, disclaimer        Advertising