FAQ
Find

AAW 2016
Dustin Yellin’s
10 Parts
Gallery Night
Maarten-Nauw

AMSTERDAM KOPLOPER OP GEBIED VAN HEDENDAAGSE KUNST

Zesde editie van Amsterdam Art Weekend van 23 – 26 november
Het Amsterdam Art Weekend is het enige hedendaagse kunstweekend van de stad. Tijdens dit weekend staat Amsterdam volledig in het teken van hedendaagse kunst en bekrachtigt het zijn reputatie als internationaal en toonaangevend kunstcentrum. Dankzij de verschillende deelnemende instellingen waaronder Annet Gelink Gallery, Galerie Fons Welters en andere galeries, post-doc opleidingen als de Rijksakademie en De Ateliers, musea als het Stedelijk en EYE en diverse alternatieve kunstruimten komt het publiek tijdens het Art Weekend zowel met jonge als gevestigde kunstenaars in aanraking. Dit jaar omvat het vierdaagse programma meer dan 50 deelnemende locaties en meer dan 100 events. Het Amsterdam Art Weekend wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Art.

Posted 19 July 2017

Share this item:

|

‘Kunst definieert een stad. Amsterdam heeft een lange geschiedenis op het gebied van beeldende kunsten en het Amsterdam Art Weekend zet deze lijn voort. Wij geven de bezoeker ruimte om te ontdekken welke dynamische ontwikkelingen er spelen in de stad en wat voor variatie er is. Het open karakter van Amsterdam samen met de verschillende spelers zorgt voor een cultureel klimaat om trots op te zijn’, aldus Adriana Gonzalez Hulshof, directeur van Amsterdam Art en Amsterdam Art |Weekend.

Gallery Opening Night
Amsterdam Art Weekend biedt zijn bezoekers een uitgelezen kans om vier dagen lang, dwars door de hele stad, de meest uiteenlopende openingen, debatten en activiteiten bij te wonen. Vrijdag 24 november staat in het teken van ‘Gallery Opening Night’. Als onderdeel van het Amsterdam Art Weekend openen de 25 geselecteerde galeries hun deuren en tonen zij het beste op nationaal en internationaal niveau. Op het programma staan nieuwe werken van kunstenaars als Tjebbe Beekman, Erik van Lieshout en Han Schuil maar ook internationale shows van grootheden als Evelyn Taocheng Wang, Daniel Richter en Inti Hernandez.
 
Culturele instellingen
Naast de galeries vormen culturele instellingen als de Rijksakademie van beeldende kunsten, Stedelijk Museum en de Oude Kerk belangrijke pijlers van het programma. De opening van het Amsterdam Art Weekend valt gelijk met de RijksakademieOPEN, het jaarlijkse moment waarop het publiek de kunstenaarsstudio’s van de Rijksakademie kan bezoeken. Het Stedelijk Museum presenteert een selectie uit de vorig jaar verworven Borgmann-collectie. De Oude Kerk toont een speciaal ontwikkeld werk van de Franse kunstenaar Christian Boltanski. Voor een overzicht van het volledige programma: houdt vanaf september de website in de gaten.
 
Stichting Amsterdam Art
Stichting Amsterdam Art functioneert als katalysator en kompas voor hedendaagse kunst. Het hele jaar door werkt zij samen met belangrijke nationale en internationale kunst- en culturele instellingen. Daarbij stelt zij zich ten doel om met elkaar het bijzondere karakter van Amsterdam als creatieve en culturele stad voor het voetlicht te brengen. De reikwijdte en expertise van de Stichting maken haar de aangewezen partij om voor het grootstedelijke aanbod aan hedendaagse kunst een doorlopende publieke belangstelling te wekken. Stichting Amsterdam Art is initiatiefnemer en coördinator van Amsterdam Art Weekend, het enige hedendaagse kunstweekend van de stad, dat jaarlijks meer dan 46.000 bezoeken krijgt.
 
Check vanaf september:
www.amsterdamart.com
 

Sign up!
Click here...
Yes, sign me up for the
Glass is more! newsletter
sponsor
media partner
Latest news

ZOMERRONDLEIDINGEN DOOR DE...
17-07 Glasblazers van Royal Leerdam Crystal gaan ‘even...

EUROPE WILL GAIN A MAJOR NEW...
15-07 Opened in 2016 in the center of the historic city of...

STEDELIJK MUSEUM...
12-07 On 1 June the Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch...

PERCY ECHOLS II RECEIVES...
12-07 Echols’ Neon and Plasma Residency to Begin in...

Click here for all news…
participant
supported by
Copyright © 2013-2018  Glass is more!        Copyright, privacy, disclaimer        Advertising